vrijdag 15 september 2017

Weekbriefje 18/9 tot 22/9/2017

Beste mama's en papa's

Deze week leren we rond het boek "de fiets van Fien".
Dit gaat over samenwerken, wedstrijdjes, vriendjes en veilig in het verkeer. Alles dat aanbod moet komen voor een geslaagde verkeersweek! Breng zeker zelf je fiets mee !

Maandag komt juf Amy veilig aangereden op de speelplaats met fietshelm, fluovest en parkeert haar fiets! We overlopen de situatie en vertellen over het boek. We gaan naar de zorgklas en vertellen het verhaal samen aan de 2 klassen! Wat leuk zo samen zitten ;) We ontwerpen zelf een fietsvlag.

Dinsdag komt juf Debby ook met de fiets! Maar FOEI, wat zien we daar? Juf Debby is niet veilig!! We leren over de veiligheid, wat mag en niet mag in het verkeer.

Woensdag ben ikzelf niet in de klas wegens cursus. De kleuters worden opgevangen door juf Jessie.

Donderdag komt juf Jessie met de fiets!! Ze wil wedstrijdjes houden. We leren meer over winnen en verliezen en samenwerken.

Vrijdag is het STRAPdag!! We vieren feest. We maken een verkeerswandeling met leuke opdrachten. Ook vieren we de verjaardag van juf Amy en ze trakteert op iets lekkers :)

We maken fietsparcours, hebben een fietsenwinkel, knippen en plakken wegen aan elkaar, kijken naar aya, leren fietsen tellen, nemen de fiets van juf Amy waar, tekenen hun eigen fiets,...

Weekoverzicht:

Maandag: Kleuters mogen elke dag hun fiets meebrengen! Wat zou dat leuk zijn!
Dinsdag: turnen
Woensdag: juf Amy niet aanwezig + turnen
Vrijdag: goed schoeisel voor de wandeling + verjaardag vieren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten