vrijdag 6 oktober 2017

Weekbriefje

Hallo mama's en papa's,

Deze week werken wij rond het thema "het ziekenhuis". We leren wie er allemaal in het ziekenhuis werkt en wat ze daar allemaal doen. Welke afdelingen bestaan er allemaal ? We maken een echte apotheker in onze klas en onze poppenhoek bouwen we om tot een dokterscabinet. We nemen ook de dokterskoffer waar : kennen we de juiste benamingen van al die gekke dingen ? En weten we waarvoor ze dienen ?

Verder leren we pilletjes (geen echte maar smarties !!) sorteren per kleur en we leren receptkaartjes lezen : hoeveel pilletjes van welke kleur staan er op ? Dus dat wordt weer tellen deze week.
We gaan ook op bezoek in een echt ziekenhuis, namelijk dat van Bornem. We bezoeken daar de spoedafdeling, de apotheker, de RX afdeling en als er nog tijd is ook de ziekenhuiskeuken.

Als je thuis iets hebt van de dokter, mag je dit gerust meebrengen naar de klas. Dokterstassen hebben we genoeg, dus die mag je thuis laten. Boekjes of verkleedkledij mag zeker nog meegebracht worden.

Eventjes wat speciale dingen voor deze week in een kort overzichtje :

  • dinsdag : vandaag gaan we turnen
  • woensdag : vandaag gaan we wandelen voor centjes in het park. Trek dus sportieve kledij aan en hou een beetje rekening met het weer dat ze voorspellen :-) We eten ook ons stukje fruit op en we gaan turnen met juf Annick !
  • donderdag : in de namiddag bezoeken we het ziekenhuis te Bornem. Iedereen blijft ineten, want we worden daar reeds rond 13u15 verwacht.
Graag willen we via deze weg ook nog eens vragen om het briefje voor het grootoudersfeest zo snel mogelijk mee te geven. We gaan al aan de kadootjes beginnen, dus we moeten dan weten hoeveel kadootjes onze kapoenen er moeten maken. Kunnen er geen grootouders aanwezig zijn, gelieve dit dan ook te laten weten. Je mag dit gewoon op het briefje noteren en terug meegeven. Alvast bedankt !

Prettig weekend en tot maandag !

Groetjes, juf Vicky

Geen opmerkingen:

Een reactie posten