vrijdag 24 november 2017

Weekbriefje 27/11 tm 01/12

Hallo iedereen,

De Sint en de zijn helpers zijn weer in het land, dus hoog tijd om hen eens in de kijker te zetten !

We werken deze week rond het boek "SOS Stoomboot" : de Sint is met een volgeladen boot onderweg naar ons land, maar tijdens zijn theekransje hoort hij ineens een hele grote knal ! Aaaah wat is dat ? De motor van de boot is stuk en nu is de stoomboot stuurloos ! Alle Pieten moeten helpen om de boot terug te maken ! Maar slagen ze er in ? Misschien moeten ze de hulp inroepen van onze kleuters ? Of van de Spiekpietjes ?

        

Deze week staat samen naar oplossingen zoeken en samenwerken centraal. De kleuters leren voor problemen een oplossing zoeken en leren dat als je samenwerkt het veel beter lukt. We gaan ook experimenteren met bouten en schroeven. Ook maken we een stoomboot en natuurlijk mogen we dan geen vlaggenlijn vergeten. We maken een verlanglijstje, gaan wegen met de Weegpiet, vullen schoentjes aan de hand van een lijstje, we zoeken woorden met de letter S en P, we gaan diamanten verzamelen, .... kortom ... we gaan ons niet vervelen !

Op woensdag komt juf Annick met ons turnen en op vrijdag staat er voor de hele school een leuke verrassing klaar ... rararararara ....

Je mag maandag een speelgoedboekje meebrengen naar school. Groene uiltjes ... vergeet jullie zwemzak niet mee te brengen, want we gaan weer turnen !

Geniet van het weekend ! Tot maandag !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten